Välkomna till ett samtal om hur små handlingar kan förändra vår vardagspraktik och hur det i sin tur kan omforma och designa våra system. I samtalet får ni ta del av Förebyggarcentrum i Västerås stads resa kopplat till framtagandet av sin nya insats ”Främjande praktik” och resultatet av denna.
Robert Ånholm och Ammi Karlsson Pye, från Förebyggarcentrum, Västerås stad delar med sig av sina insikter.
De mest universella, effektiva och lyckade insatserna är de som ämnar till ett främjande. Många gånger utgör även det främjande en grund för att vi ska nå fram med våra förebyggande åtgärder för barn och unga. Det främjande kan dock vara svårt att få syn på, utveckla och prioritera inom en verksamhet då det ofta tas för givet. För att stärka Västerås stads främjande och förebyggande arbete har Förebyggarcentrum därför tagit fram och utvecklat insatsen ”Främjande praktik”.
Genom att hålla reflekterande rum, arbeta med mikrohandlingar och rikta lärandet mot ett främjande har insatsen lett till nya arbetssätt och tankemodeller hos personal som arbetar i relation till barn och unga. Träffarna leder till resultat i form av berättelser om hur vuxna lyckas stärka barn och ungas välmående och egenmakt genom att rikta och putta systemen mot ett främjande. Kom och ta del av insikterna och det lärande som hjälpt forma insatsen och samtidigt inspireras av alla de berättelser som arbetet gett upphov till.
Välkomna!
Experio Exchange #4 – Främjande praktik i Västerås stad
31 Januari 8.30 – 9.45 på Teams
Deltagare: Robert Ånholm och Ammi Karlsson Pye, Förebyggarcentrum, Västerås Stad
Moderator: Hanna Turesson Bernehed, ExperioLab, Södersjukhusets Innovationsavdelning
Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla!
Anmälan: